Få svar på dine spørsmål

På denne siden vil du finne svar på de vanligste spørsmål rundt DogVitalityTM-produktene. Om du ikke finner svar på ditt spørsmål her, kan du gjerne sende en henvendelse til dog@vitalityinnovation.no. Alle spørsmål vil bli besvart så raskt som mulig.

Generelt
DogVitality for pels, hud og poter
DogVitality for mage og tarm

Generelt om DogVitality-produktene

Q: Kan jeg benytte DogVitality og DogVitality med omega-3 samtidig?
A: DogVitality-produktene kan fint benyttes i kombinasjon, da de utfyller hverandre. Ved å benytte produktene sammen, får man en meget god styrking av hundens generelle helsetilstand og en god føre var effekt på problemer med ledd, hjerte og kar, allergi, samt en styrking av immunforsvaret. DogVitality for pels, hud og poter, sikrer riktig inntak av de essensielle omega-3-fettsyrene og kan utmerket erstatte andre omega-3-produkter.

Q: Jeg har en frisk hund, hvilket av DogVitality-produktene bør jeg benytte?
A: Begge DogVitality-produktene kan benyttes av friske hunder. Derfor er det viktig å identifisere hvilken helsemessig påvirkning du ønsker. For et generelt styrkende tilskudd som sikrer flott pels, og myk hud ville DogVitality med omega-3 være det riktige valget. Ønsker du derimot å styrke hundens immunforsvar og begrense fremtidige bakterieangrep, eller ønsker du at hunden din skal få økt treningsvilje, ta seg bedre inn etter trening og komme i bedre form, vil DogVitality være det riktige valget for deg.

Q: Kan jeg benytte DogVitality i lengre perioder?
A: DogVitality passer utmerket som et daglig tilskudd til fôret. Det vil sikre din hund langsiktige helsemessige gevinster gjennom hele året. Det er ikke registrert uønskede effekter ved å benytte DogVitality regelmessig over lengre perioder (over flere år).

Q: Har DogVitality noen bivirkninger?
A: DogVitality har ingen kjente bivirkninger. Om en derimot er usikker, eller har noen spørsmål vedrørende bivirkninger eller interaksjoner, er du velkommen til å kontakte vår Kundeservice på tlf: 33116300, så hjelper vi deg gjerne.

Q: Når på dagen bør hunden min få DogVitality?
A: DogVitality gis sammen med normalt fôr. Når på dagen dette gis er derimot ikke av betydning.

Q: Kan jeg benytte DogVitality sammen med andre legemidler?
A: Det er ingen indikasjoner på at DogVitality reagerer eller har interaksjoner med andre legemidler. Benytter din hund andre legemidler utskrevet fra veterinær, anbefaler vi alltid å rådføre seg med denne før en kombinerer medikamentene.

Q: Kan jeg benytte DogVitality på drektige og diegivende tisper?
A: Drektige og diegivende tisper kan utmerket benytte DogVitality-produktene. Tilbakemeldinger fra oppdrettere gir indikasjoner på at drektige tisper som benytter DogVitality -for mage og tarm i gjennomsnitt får en mer levendefødt valp per kull. Kullene fikk også finere pels og var store, sterke og vitale. Det er også verdt å merke seg at «DogVitality -for mage og tarm» og «DogVitality -med Omega-3 og B-vitaminer» inneholder vitamin B-9 – folsyre. Innholdet av folsyre er høyt nok til at det dekker anbefalt dagsbehov ved drektighet.

Q: Hvor tidlig kan valpen min begynne å bruke DogVitality?
A: Vi anbefaler ikke å gi valper DogVitality før etter dieperioden, når valpen er ca 10 uker gammel. Valpen kan gjerne få DogVitality indirekte gjennom morsmelk fra fødsel.

Q: Hva er forskjellen på DogVitality for mage og tarm og DogVitality for pels, hud og poter?
A: DogVitality for mage og tarm inneholder 100 % av det patenterte DogVitality-konsentratet. DogVitality med omega-3 inneholder 5 % DogVitality-konsentrat og 95 % ren omega-3 fiskeolje. Produktene er utviklet spesielt for å gi maksimal effekt på sitt respektive område. De kan benyttes hver for seg eller i kombinasjon.

Q: Vil hunden min like smaken på DogVitality? Jeg syntes det lukter vondt.
A: Både i feltstudier og tilbakemeldinger vi får fra kunder, scorer DogVitality godt på smak. Noen hunder er litt skeptiske de første par dagene og spiser med «lange tenner». Dette går i de aller fleste tilfellene raskt over og etter hvert vil de fleste hunder foretrekke fôr tilsatt DogVitality fremfor normalt fôr.

Q: Hvor lang holdbarhet er det på DogVitality-produktene?
A: DogVitality produktene er tydelig merket med en minst holdbar til dato, som er 2 år etter produksjonsdato. Om produktene er lagret riktig, vil de fortsatt være potente og kan benyttes dersom du skulle ha mer igjen av produktet etter at datoen er utløpt.

Q: Hvor får jeg kjøpt DogVitality?
A: DogVitality fåes kjøpt hos utvalgte veterinærer, gjennom Norsk Kennel Klub sine hjemmesider www.nkk.no og på DogVitalitys egen nettbutikk, http://www.dogvitality.no/. I tillegg får du kjøpt DogVitality hos Handler Import AS.

DogVitality med omega-3 – for pels hud og poter

Q: Hunden min benytter allerede omega-3 – kan jeg fortsatt benytte DogVitality med omega-3?
A: Bruk av ordinære omega-3-produkter i kombinasjon med DogVitality med omega-3 blir dobbelt opp. Benytter du et omega-3 produkt fra før, anbefaler vi at du enten bytter, til kun DogVitality med omega-3, eller du fortsetter å benytte det eksisterende omega-3-produktet evt. da i kombinasjon med DogVitality-konsentratet.

Q: Vil DogVitality med omega-3 kunne erstatte et vanlig omega-3 produkt?
A: DogVitality med omega-3 inneholder omega-3 av ypperste kvalitet og er fullt på høyden med de ledende merker som finnes på markedet i dag. DogVitality inneholder også det spesielle DogVitality-konsentratet. Det betyr at DogVitality med omega-3 både kan erstatte et ordinært omega-3 produkt, og er å betrakte som mer potent en ordinær omega-3 da det inneholder flere aktive virkestoffer

Q: Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater med DogVitality med omega-3?
A: Generelt sett bør en merke effekt allerede etter 3 ukers bruk. De fleste vil derimot merke effekt før den tid.

Q: Virker DogVitality mot røyting? Røyting er jo naturlig for hunden?
A: For de fleste hunderaser er røyting et naturlig fenomen en ikke bør eller kan bøte med. Derimot er det klare tendenser til at mange hunder er preget av unormal røyting. Denne type røyting kan ha sin årsak i tørt og varmt inneklima, manglende mosjon, dårlig kosthold, vitamin-mineralmangel, allergier etc. Det er å redusere denne type røyting DogVitality kan være effektiv.

Q: Inneholder DogVitality omega-6? Bør jeg evt. Ta dette i tillegg?
A: DogVitality inneholder ikke omega-6-fettsyrer. Fôrprodusenter hevder at kvalitetsfôr bør inneholde tilstrekkelig omega-6 i seg selv. Dette er derimot et tema hvor de lærde strides, og flere veterinærer anbefaler nå ekstra tilskudd av omega-6. Forhør deg gjerne med din veterinær for anbefalinger.

Q: Hva betyr det at DogVitality er «dobbelt så effektiv» som normal omega-3?
A: DogVitality kombinerer de positive effektene fra omega-3 med det patenterte DogVitality-konsentratet. Det betyr at en får effekt fra disse virkestoffene hver for seg, pluss at de sammen forsterker hverandres effekt og skaper synergier. DogVitality-konsentratet gjør også at opptaket av omega-3-fettsyrene økes. Det er dette som gjør DogVitality med omega-3 ekstra potent og virkningsfullt i forhold til rene omega-3 produkter.

Q: Hunden min er plaget av allergi og hudirritasjoner. Kan DogVitality bedre plagene?
A: Det er gode indikasjoner og tilbakemeldinger på at DogVitality har effekt på hudirritasjoner og allergiplager. I slike tilfeller er det DogVitality for pels, hud og poter som anbefales.

Q: Andre omega-3 produkter reklamerer for at de hjelper mot ledd og hjerte- og kar. Hjelper ikke DogVitality med omega-3 for dette?
A: Alle omega-3 produkter av god kvalitet har svært mange helsemessige effekter. Dette er kvaliteter som hunden selvsagt også får fra DogVitality med omega-3. Når omega-3 og DogVitality virker sammen, skapes det flere positive synergier. I forhold til ordinære omega-3-produkter, vil derfor DogVitality ha en ekstra effekt også på disse indikasjonsområdene.

Q: Hvordan bør DogVitality med omega-3 oppbevares?
A: DogVitality med omega-3 bør oppbevares kjølig og mørkt, helst i kjøleskap etter åpning. Varme, lys og eksponering for oksygen, gjør at omega-3-fettsyrene harskner fortere. Man vil umiddelbart kjenne igjen harsknet olje på den spesielle lukten. Harsknet olje bør ikke benyttes.

DogVitality – for mage tarm

Q: Skal hunden min ha konstant lik dosering av DogVitality?
A: Mange velger å tilpasse bruken etter belastningen hunden er utsatt for. Det vil si at de øker dosen i perioder hvor hunden er ekstra utsatt for bakterieangrep, eller hunden opplever store treningsmengder/fysiske påkjenninger (jakt/konkurranse etc.). Man går da gjerne tilbake til normaldose (evt. tar kortere opphold) i perioder med mye hvile og lite belastning.

Q: Jeg ønsker å få hunden min i form til jaktsesongen, hvor tidlig bør jeg begynne med DogVitality for å få resultater?
A: DogVitality vil begynne å virke umiddelbart på bakteriebalansen etter inntak. På en frisk hund vil det ta ca 3 uker før en begynner å få synlige resultater. I realiteten merker de fleste forbedringer allerede før den tid, spesielt på hunder som for eksempel sliter med mage- og tarmproblemer. For å få optimal effekt av produktet, anbefaler vi å starte med tilskuddet ca 4 uker før jakt/konkurranse. Kontinuerlig bruk vil gi de beste resultatene.

Q: Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater med DogVitality?
A: DogVitality vil begynne å virke umiddelbart på bakteriebalansen etter inntak. Det vil ta ca 3 uker før en begynner å se resultater. I realiteten merker de fleste forbedringer allerede før den tid, spesielt på hunder som for eksempel sliter med mage- og tarmproblemer. Det vil ta ca 4 uker før produktet har en optimal effekt hos hunden.

Q: Må man blande DogVitality med tørrfor og vann, eller kan jeg gi det på en annen måte?
A: Dette er den beste måten å gi din hund DogVitality på. Syntes du derimot at dette er vanskelig eller tidkrevende, eller at det ikke passer inn i dine normale foringsrutiner, kan pulveret også helles direkte over maten. Vær da oppmerksom på at hunden får i seg all maten og ikke skyver pulveret til siden.

Q: Bør jeg gå ned på formengden når jeg benytter DogVitality?
A: DogVitality sikrer bedre opptak og utnyttelse av fôret. Resultater fra studier viser til et bedret opptak av næringsstoffer på gjennomsnittlig 7 %. Det kan derfor være lurt å observere hundens fôrmengde, og evt. justere i forhold til hundens appetitt, aktivitetsnivå og kroppssammensetning etter at den har begynt å bruke DogVitality.

Q: Hunden min sliter med sensitiv tarm. Kan jeg bruke DogVitality?
A: Ja, DogVitality passer utmerket til hunder med sensitiv tarm og andre mage- tarmproblemer. For hunder med meget sensitiv tarm, kan det være fornuftig å redusere dosen den første uken, slik at hunden vender seg til medikamentet. Deretter kan en gradvis øke til normal dose.

Q: Kan jeg benytte DogVitality ved akutt løs mage?
A: DogVitality kan benyttes ved akutt løs mage, men ved alvorlige tilfeller over lengre perioder anbefales det å oppsøke veterinær.

Q: Hunden min er slapp, «uten gnist» og har dårlig matlyst. Veterinæren finner ikke noe feil med den og vi har forsøkt det meste, bl.a. gjentatte antibiotikakurer. Har dere noen erfaring med DogVitality i slike tilfeller?
A: Ofte kan slike udefinerte tilfeller ha en underliggende årsak som er bakteriell. Hvis det er tilfelle vil DogVitality kunne være effektiv. Vi har flere tilbakemeldinger på at hunder som har gått på gjentatte antibiotikakurer har fått «gnisten tilbake» etter at de begynte på DogVitality.