Oppkast og diaré

Det kan være mange grunner til at en hund får oppkast og diaré. Noen er mer alvorlige enn andre og krever veterinærbehandling. Om oppkast og diaré varer mer enn noen dager, er det alltid grunn til å ta det alvorlig, særlig hvis allmentilstanden til dyret er svekket. Veterinæren bør oppsøkes for å finne ut hva som er grunnen til tilstanden.

En ukomplisert runde med diaré og oppkast kan for eksempel være forårsaket av inntak av skjemt mat og andre «bonusmåltider» fra tur eller brått fórbytte, og er som regel ikke farlig. Tilstanden retter seg ofte selv, men det er flere tiltak som vil hjelpe hunden eller katten til å komme raskere i form igjen. En voksen hund kan med fordel settes på en diett av skånsom kost. Det skånsomme fóret bør gis i flere små porsjoner i løpet av dagen, gjerne fire-fem porsjoner, og dyret må hele tiden ha adgang til rikelige mengder friskt vann. Det er viktig å ikke gi noe annen mat i denne perioden. Brå fórbytter i seg selv kan gi løs mage.

Vitality Innovation har som ambisjon å redusere antibiotika bruk og har derfor utviklet DogVitality for mage og tarm for å lette problemer med diaré. Dette hjelper tarmen til å komme raskt i balanse igjen. Produktet inneholder ingredienser som hemmer veksten av patogene bakterier (sykdomsfremkallende bakterier), og som bidrar til at normalfloraen raskt kommer i balanse. Hvis diarésituasjonen varer mange dager bør det oppsøkes en veterinær som vil kunne undersøke hunden og gjennomføre ytterligere diagnostiske tiltak for å finne årsaken til diaré. Du kan lese mer om oppkast og diaré i NKK sitt blad hundesport her: http://viewer.zmags.com/publication/2be0b82c#/2be0b82c/60

 

Hudplager
Huden er det mest synlige organet på kroppen! Det er derfor mye lettere å se selv små forandringer her sammenlignet med indre organer.

Hud og pels mistes daglig i moderate mengder som flass og hår. Det er en del av den naturlige beskyttelsen av kroppen. På den måten vil stoffer/bakterier/forurensning som kommer på huden fjernes med død hud. Huden regnes for den første og kanskje største immunbarrieren på kroppen. Huden beskytter indre organer ved direkte fysisk beskyttelse av underliggende strukturer og beskytter også mot væske- og elektolyttap. Pigmentceller i huden beskytter huden mot stråleskader fra solen og pelsen skjermer i tillegg mot stråling og kulde.

50% av hårfoliklene er i aktiv vekst/tapsfase om sommeren, mens bare 10% er om vinteren. Dette er for å hindre massivt håravfall og dermed varmetap om vinteren. Spesielt utpreget er dette jo lengre nord en kommer. I Syd Europa er det ikke så utpreget årstidsvariasjon i håravfall.

Hår er 95% proteiner og vekst av hud og hår krever 25-30% av dyrets daglige protein behov. Det er derfor naturlig at ved sykdom eller dårlig ernæring vil hud og pels lide.

De hyppigste årsakene til at folk oppsøker veterinær på grunn av et hudproblem, er kløe med eller uten flass, våteksem, ørebetennelser og potekutt
Kløe er ofte forårsaket av allergi, parasitter og andre betennelser.

DogVitality med Omega-3 vil kunne bidra til myk hud, blank pels og en normalisert røyting

 

Allergi hos hund. Atopi.
Allergi er en av de vanligste underliggende årsakene til hud- og øreproblemer hos hunder og katter. Man kan utvikle allergi mot noe i maten eller noe i miljøet. Matvareallergi/intoleranse ses som regel mot proteiner men kan også forekomme mot karbohydrater og tilsetningsstoffer i fôret. Atopi (allergi mot noe i miljøet) ses som regel mot husstøvmidd, lagermidd og/eller pollen.

Allergi er en av de vanligste underliggende årsakene til hud- og øreproblemer hos hunder og katter. Man kan utvikle allergi mot noe i maten eller noe i miljøet. Matvareallergi/intoleranse ses som regel mot proteiner men kan også forekomme mot karbohydrater og tilsetningsstoffer i foret. Atopi (allergi mot noe i miljøet) ses som regel mot husstøvmidd, lagermidd og/eller pollen.

Den typiske allergiske hunden har kløe på en eller flere steder på kroppen dvs i ansiktet, på labber, i ører, på magen, i armhulene og ved endetarmsåpningen. Det er sjelden at en allergiker klør på ryggen alene. På disse områdene blir huden ofte rød eller pigmentert, pelsen kan bli misfarget pga enzymer i spyttet og huden kan bli sår, betent og ytterligere misfarget pga sopp og bakterier trives og formerer seg her. Bakterie- og soppinfeksjoner vil forsterke kløen og gjøre situasjonen verre. Mange allergiske hunder får lett ørebetennelser. Hos noen dyr er hyppige ørebetennelser det eneste symptomet på at de har en allergi.

DogVitality med Omega-3 – er et kosttilskudd som virker positivt hos mange allergikere. Det har betennelsedempende effekt i huden og gjør at hudens eget immunforsvar forbedres.

 

Leddproblemer hos hund.
Ledd og muskelsmerter hos hund er ikke uvanlig og kommer ofte med økende alder.

Forskningsresultater viser at Omega 3, i kombinasjon med antioksidanter (vitamin og mineral) har en betennelsesdempende og en balanserende effekt på vevskjemien eller vevsmiljøet i muskel, sene og ledd.

DogVitality med Omega-3 gir en kombinasjonseffekt mellom saltene av organiske syrer, antioksidanter og vitaminer sammen med omega-3 som rapporteres å gi en svært god effekt på disse forhold.

Hundevett

For barn

Kjøpe hund

Reiser og høytidsdager

Hundens behov